Kongle Havet

Havet

LP
Sold out

Label: 

LP: 

EAN: 

7090039727033

Catalog number: 

BL053

Release date: 

10.11.2023

Info: 

Kongle er endelig klar med sin helt nye plate - og ‘Havet’ starter der ‘Skogen’ sluttet.

Bergenske Kongle slapp en umiddelbar klassiker av en førsteplate med sin utgivelse av «Skogen» i 2019. Anmeldere fra fjern og nær var henrykt over sitt første møte med et ukjent lite band og enda flere fikk øynene opp da Kongle ble Spellemannsnominert året etter. Etter en heseblesende slippturné med Grand Finale på by:Larm i 2020, kom covid til Norge og ting stoppet opp for de fleste. Siden da har bandet ligget lavt og jobbet med ny strålende musikk. Og nå kommer ting endelig for en dag.

«Havet» er en helt ny ti-spors fullengder fra Kongle, med musikk som følger i bandets delikate fotspor. Igjen har Kongle slått seg sammen med produsent Njål Paulsberg, som ifølge bandet selv har tatt prosjektet til nye høyder. Albumet er simpelthen fullstappet med vakre melodier og svevende bergensk vokal som umiddelbart vil lette savnet etter dette bandet fra ventende lytteres hjerter.

Stilmessig beholder Kongle sin lett psykedeliske drakt, men det ligger kanskje en anelse mer pop-appell og kontante uttrykk bak låtskrivernes arbeid denne gangen. Det finnes fortsatt stor variasjon i Kongles komposisjoner, og de fleste vil nok kunne finne nye favoritter på denne platen.

Kongle består til stadighet av Sverre Vik (gitar og vokal), Simon Waaler (piano, orgel og rhodes), Andreas Tangen (bass) og Sivert Karlsen (trommer og perkusjon). I en innledende fase gjestet bassist Pablo Tellez bandet i studio, som har brakt flere strålende basslinjer til prosjektet. Produsenten selv har dessuten gjestet flere spor med sine synthesizere og fargerike effekter. På tampen gikk også turen til Oslo hvor trollmannen Lars Horntveth igjen har gjort sitt arbeid med blåseinstrumenter, pedal-steel og vibrafon.

Tracklist: 

A1 Havet
A2 Sjøfuglen
A3 Helt Fri Stil
A4 Frie Hender
A5 Sjarken Trenger Tid
B1 Sjelefred
B2 Stabilt Fergeleie
B3 Bris
B4 Nok Med Seg Selv
B5 Fjerne Lys