Mohr sover dårlig

Sover Dårlig

CD
€10.25
File under: 
Pop/Rock

CD: 

EAN: 

7041889512249

Catalog number: 

YFM064

Release date: 

27.01.2023

Info: 

Søvndeprivasjon, selvdestruktivitet, kjærlighetstap, kjønnskamp: Radiofavoritten Mohr forener lyse poptoner med mye mørk teksttematikk på årets album. Albumet heter «Sover dårlig», etter kuttet ved samme navn.

Mohr er først og fremst Emil og broren Bernhard L. Mohr (gitar, kor). Enda de aldri er blitt allemannseie – «heldigvis», som de sier selv – har de gjort det skarpt på radio siden debuten ved årtusenskiftet. Låter som «Sår», «Engel», «Inn i lyset» og «Fly» har gjengangerstatus i NRK-systemet. Som vanlig har brødrene med seg The September When-veteranen Gulleiv Wee på bass. Nytt er at deres «inngifte fetter» Mats Mæland Jensen (Hullyboo) spiller trommer, mens miksen er ved fremadstormende Kai Worley (Morten Abel). Dessuten er et par profilerte gjestegitarister mobilisert i Torbjørn Økland og Jostein Gulbrandsen. Økland (Vamp, Jo Nesbø) leder an på «Forglemmegei», en låt som med smektende toner skildrer et menneske som «kjenner veldig sjelden glede / Og aldri er … helt til stede».

Motsatt rommer kutt som «Sånn som du», «Farvel» og «Tap» ekko av kjærlighetssorg. Skjønt, sistnevnte – med solo fra New York-jazzvirtuosen Gulbrandsen – refererer menings- og retningsløshet generelt, noe mange kjenner på i dag.

Tracklist: 

1. Glad
2. Sover dårlig
3. Hele verden
4. Forglemmegei
5. Pent par
6. Sånn som du
7. Hundre år og tusen
8. Tap
9. Under en sky
10. Farvel